degerogard

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2013

Here comes Saint Jude...

Av Alexandra Lindström - 28 oktober 2013 13:20

Idag rustar vi för storm. Riskklass 2 för östra Kronoberg och riskklass 3 för västra. På radion pratar de om nästa Gudrun. Det kan vi väl ändå få slippa? Vi har plockat in, plockat undan och surrat fast allt som kan tänkas blåsa iväg. Vi har sett över alla staket och vi har tappat upp 250 extra liter vatten så vi kan fylla på till hästarna utifall vi skulle bli strömlösa. Mamma och jag har även roat oss med att baka LCHF-pizzabullar nu på morgonen så vi själva har något roligt att äta om vi skulle bli utan el.
 
Och i frysen har vi ett urval LCHF-småkakor, så det ska nog inte gå någon nöd på oss till en början i alla fall! ;)
 
Efter Gudrun grävde de dock ner elledningar här i området då det skulle minska riskerna för strömavbrott, så vi kan ju hoppas att de har rätt i det!
Hästarna kommer vanligtvis in för kraftfoder/mineraler på kvällarna för att sedan få gå ut i lösdriften under nätterna, men inatt får de stå inne hela natten då vi inte vill riskera att ha dem nere på vägen ifall fallna träd river staketen för oss. Efter Gudrun hade pappa att göra en hel dag med motorsågen innan vi kunde ta oss ner till vägen. Vi var utan ström i 1 månad innan de satte ett tillfälligt elverk till vår ledning, detta stod där i ca 2 månader innan de fick ordning på den vanliga strömmen. Vatten till hästarna hämtades i dunkar inne i byn under denna tid... Roliga tider i -20 grader... ;) Telefonen var vi utan i 6 månader och mobilmottagninen existerade inte på veckor... Nu har vi dock fibertelefon om nu det är bättre... ;) 


Min fröjd och glädje jobbade ett pass igår och den 27/10 blev datumet jag satt på min jätte för första gången! :D Dock blev det inga foton på detta, tyvärr. Ni får hålla tillgodo med hans fina trav!

 

Kim och Fjarki tränar för tillfället mycket på samling, takt, medvetenhet och kontakt, allt under tiden som de lär sig de olika momenten i de olika nivåerna i Tölt in Harmony.
 
 

Fredag till lördag hade jag lilla tösabiten Liv här på besök, och sanna mina ord - jag tror vi har en ny hästtjej in the making! ;) 
Liv hjälpte till med hästarnas frukost och tog sig en pratstund med favoriten Viddi
 
som hon inte slutat prata om sedan hon kvällen innan varit inne i boxen och sagt god natt till honom (och helt spontant gett honom en godnatt-puss på manken!). :)
 
Ridlektionerna på Brunte går nu ut på att försöka låta bli att hänga i tygeln utan istället få hästen att gunga med vikthjälper (luta sig framåt och bakåt...). Detta kräver en god balans! :P Allt under lekformer och bus förstås, man ska ju förena nytta med nöje! ;) Hon kommer ha god nytta av dessa lekstunder om intresset hänger sig kvar upp i åldern.
 
Att studsa på pilatesbollen är också himla kul, och på den övar hon ovetandes på nersittning och lättridning i travtakt och nu sist även galoppombyten... ;)
 
En och annan mysstund blev det också förstås! <3
Här läser vi saga för Nalle:
        

Vinden börjar ta i och regnet öser ner. Snart dags att ge sig ut och plocka in hästarna kanske...


/Alexandra

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Alexandra Lindström - 25 maj 2017 07:30

    /Alexandra

Av Alexandra Lindström - 19 maj 2017 08:15

             Den 25 är det Aris tur   /Alexandra   ...

Av Alexandra Lindström - 16 april 2017 07:58

Åh, vad tiden går! Vädret har äntligen börjat stabilisera sig på plussidan, men det betyder också att mosquiton har fått börja jobba på högtryck och att vi ser fram emot promenader på betet flera gånger om dagen i jakt på de flughuvor Valdi roat sig ...

Av Alexandra Lindström - 7 februari 2017 12:29


Bröderna V växer och frodas. Det är så roligt att följa deras utveckling, och se hur de växer in i sina egna personligheter och roller i flocken. Den 17/2 blir en stor dag i grabbarnas liv. Då blir det transportfärd för första gången, och det till hä...

Av Alexandra Lindström - 27 september 2016 16:38

Poff sa det, så var den över. Bara så där. Högsommaren kom utan förvarning i maj, och hösten med samma korta varsel första september. Mina squaschplantor tog frosten redan i aug, men de kämpar sig till ett andra liv nu när Brittsommaren hälsat på. Gu...

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

6 besvarade frågor

Skapa flashcards