degerogard

Direktlänk till inlägg 5 november 2015

Välkommen Tellus

Av Alexandra Lindström - 5 november 2015 08:45

I onsdags förra veckan hämtade jag och Stefan hem en kattunge som jag adopterat via Växjö hemlösa katter. 

Tellus <3

 
Första dagen hemma lekte han glatt med vad som blivit favoritleksaken efter att han fått utforska nya territoriet på egen hand.
 
Han blev snart bästis med Maxx, som varit en klippa för Tellus hittills.
 
Är Maxx inne sover Tellus helst hos honom, är Maxx däremot ute eller inte på humör för att agrera snuttefilt så sover Tellus lika gärna hos någon av hundarna. Nattetid är han en sängkatt, men när det står till som det gör med hans mage så får han inte lov till det. Då får Maxx vara näst bästa alternativet.
   
Det är fart och fläkt i monstret ;)
 
 
I söndags tittade Tellus på hästhoppning på TV med mormor medans jag var på jobbet! Han följde hästarnas språng med blicken. Han är så himla smart, uträknande liksom, denne lille krabat.
 

Dessvärre är han inte helt bra i magen då som sagt, han är mer exakt helt kass i magen. Vi var hos veterinären i måndags för att få bekräftat att öronskabbet som han blivit behandlad för hos jourhemmet var dött (då vi inte var nöjda med mängden sekret han hade i öronen och veterinären som gav honom andra vaccinationen innan han flyttade hem sagt att det såg bra ut. Vi hade nu också redan börjat behandla det igen i rengöringssyfte i samråd med ansvarig för adoptionen) och för att höra oss för om magen. Vi fick med oss ett specialfoder (som helt gick emot vad vi tror på) och ett tillskott som han skulle få, och enligt veterinären skulle han bli bättre på tre dagar... Det blev inte som veterinären sagt utan han blev sämre. Igår förmiddag tacklade han av, sov mest hela tiden och började bli uttorkad. Så igår eftermiddag kom hon som är ansvarig för hans adoption och så diskuterade vi oss fram till hur vi ska lösa detta... Hon trodde att vi skulle idiotförklara henne för hennes förslag och vi trodde att hon skulle idiotförklara oss när vi skulle lägga fram hur vi vill lösa detta. Det visade sig att vi var inne på samma linje! Så naturligt som möjligt, och INGA JÄKLA SPANNMÅL! Våra katter och hundar äter Orijen annars. Ni må tro jag vart lycklig! Så nu går Tellus på en Barf-kost, en helt naturlig, fullvärdig, oprocesserad rå kost, så får vi se om han kommer behöva fortsätta med den även sedan eller om han kan fasas över till Orijen. Jag kan glatt meddela att han mår mycket bättre redan!  Efter lite vätskeersättning så vaknade mitt busiga monster till igen igår kväll och efter fasta inatt har han imorse ätit sitt första lilla mål barf! Nu hoppas vi att det värsta är över för Tellus!

Vi är redan helt förälskade i honom allihop!

Som avslutning måste jag passa på att ge en stor eloge till Växjö hemlösa katter. Engagemanget och välviljan är enorm! Funderar ni på att adoptera en katt så gör slag i saken.
Lisa har tingat på en liten flicka som flyttar hem till oss i slutet av november om allt går bra.
Twoface ska hon heta <3
 

/Alexandra

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Alexandra Lindström - 25 maj 2017 07:30

    /Alexandra

Av Alexandra Lindström - 19 maj 2017 08:15

             Den 25 är det Aris tur   /Alexandra   ...

Av Alexandra Lindström - 16 april 2017 07:58

Åh, vad tiden går! Vädret har äntligen börjat stabilisera sig på plussidan, men det betyder också att mosquiton har fått börja jobba på högtryck och att vi ser fram emot promenader på betet flera gånger om dagen i jakt på de flughuvor Valdi roat sig ...

Av Alexandra Lindström - 7 februari 2017 12:29


Bröderna V växer och frodas. Det är så roligt att följa deras utveckling, och se hur de växer in i sina egna personligheter och roller i flocken. Den 17/2 blir en stor dag i grabbarnas liv. Då blir det transportfärd för första gången, och det till hä...

Av Alexandra Lindström - 27 september 2016 16:38

Poff sa det, så var den över. Bara så där. Högsommaren kom utan förvarning i maj, och hösten med samma korta varsel första september. Mina squaschplantor tog frosten redan i aug, men de kämpar sig till ett andra liv nu när Brittsommaren hälsat på. Gu...

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

6 besvarade frågor

Skapa flashcards