degerogard

Senaste inläggen

Av Alexandra Lindström - 19 juli 2015 16:56

Igår var det dags för roadtrip till Uddevalla igen, denna gång för att hämta hem våra två nu konstaterat dräktiga ston! :D

Den igångsättning som var planerad för dessa båda damer efter hemkomst, blir nu en försiktig avbantning då de efter sin semester mest påminner om två gödgrisar. På 50 dagar har de alltså lyckats med följande konststycke: Gerpla +110kg och Dis +66kg. De började stödfodras med fri tillgång till hö 5 juli... Efter att specifikt bett om att inte behöva få hem två smällfeta damer så känns detta jobbigt och alltså inte alls särskilt uppskattat. 
 
Jämför damerna med Fjarki och Viddi, de ser ju liksom redan högdräktiga ut! Buh.
 
Vacker ändå säg...
 

Underbart sommarväder har vi haft, vilket inneburit tidiga arbetspass och svalkande duschar. Köpte denna piggborste till vattenslangen på Biltema förra sommaren. Tillsammans med anslutningen som man får köpa till landar kalaset på hela 25kr (!). Väl värt och rekommenderas varmt av både Viddi och mig, han älskar den!
 

Något annat han tycktes uppskatta och som jag älskar är våra nya sadlar. Ja, nya, som i plural. Jag skrev ju för ett tag sen att jag förälskat mig i en Eques Levis. Nu hade jag skrapat och sparat tillräckligt och det var dags att investera. Och då kan man ju ge sig katten på att man förälskar sig i en Eques pad också. Så det blev helt enkelt två....  

 
Tackar Eva-Karin från Dalhems Tölt & Pass för proffsig hjälp med att välja rätt för både Viddi och mig!

 
Mamma provrider en Eques Levis Plus, som numera hänger i min sadelkammare... 
 

Vi var uppe och tittade på SM på Strömsholm i dagarna tre, fre-sön, vilket var möjligt då Lisa och pappa skötte ruljansen hemma på gården och vi kunde bo hos Ylva som också gjorde oss sällskap på plats under dagarna. Roligt! Jag har aldrig haft möjlighet att följa med och hälsa på hos Ylva sedan hon flyttade uppåt landet (för många år sedan nu!) så det var lite extra roligt att få se hur hon har det och hälsa på hennes pållehästar. Något annat som också är himla kul är att Stefan, aka Sundsvall, också kom ner till SM och sedan kom med oss hem för att fira semester i Småland. :) Har dock inte haft tid att gå igenom bilderna som togs under helgen, så ni får hålla tillgodo med ett litet urval.

Glatt gäng i full konsentration... :P

 
Passlöp
 
Lycklig Filippa rider ärevarv på sin Máni i T1
    
I en paus hölls en miniortävling, så duktiga och så SÖTA! :D
     

I måndags var vi på 'Allsång i Linnéparken' här i Växjö, mysigt! Molly Sandén och Moa Lignell levererade och ur hemliga lådan hoppade Jan Johansen. Mycket nöjda med kvällen, trots lite regn. Så pass att vi gör om det imorgon! :)
 
 

Idag var mormor och morfar här på middag och träffade Luna för första gången. Luna fick sin andra vacc-spruta i tisdags, så nu får hon socialiseras. Detta blev nu också första gången som Luna träffade en främmande hund sedan hon flyttade till oss och således träffade Mio. Luna fick en uppskattad present i form av två leksaker av mormor, morfar och Tyson. :)
 
Mamma bjöd på potatisrosor med kallrökt lax och jag hade gjort en sallad av egenodlade grönsaker. Lisa stod för efterrätten som blev LCHF-mandelsnäckor med grädde och färska jordgubbar (som mormor och morfar köpt på vägen, våra är inte mogna än). Det är något alldels speciellt med att äta och bjuda på råvaror som man odlat själv. :)
 
Skickade med dem grönkål, sallad och en squasch hem efter önskemål. Kul! :)
 

Jag har jobbat mycket nu senaste veckan, men veckan som kommer blir lugnare så då ska vi hitta på mer kul Sundis och jag. Hittills har han hjälpt pappa bygga klart mitt lilla växthus, installerat vår bromsfälla och så åkt med till Uddevalla som nöje på min första lediga dag.

Tycker det blev så himla charmigt, så nöjd och tacksam!
 
Och den här grejen verkar effektiv!
 

Nu stallet för kvällen!

/Alexandra

ANNONS
Av Alexandra Lindström - 30 juni 2015 12:15

Vet ni, idag är det dag två i en tredagars ledighet - och jag behövde inte köra bil i tre timmar igår för att komma hem, så som de senaste tre årens somrar med säsongsjobb på Kolmården sett ut! :D

Och och - jag kommer få vara hemma i helgen också, TROTS att det "bara" är en tvådagars ledighet!! :D

OCH OCH - helgen därefter åker mamma och jag (Lisa och pappa är hemma med djuren) upp till Ylva för att vara på islandshäst SM fre-sön! Lycka! <3


När jag ögnade igenom facebook i morse så fastnade jag i en artikel som jag vill höja till skyarna! LÄS.

   

http://www.hippson.se/artikelarkivet/dressyr/bytte-fran-dressyr-till-islandshast-handlar.htm


Häromdagen red mamma min lille skogsmulleponny. Ni hajjar ironin va? Tanken är att han nu ska börja bli "flerspråkig", dvs lära sig att inte allas hjälpgivning är precis lika som mattes.

   

Jag älskar denna häst. Han håller mig på tårna. Han tar in kunskap som en tvättsvamp. Han står vid grinden och gnäggar efter alla tvåbentingar han ser när han inte får sitt morgonarbetspass för att han har vilodag... ;)


Uppdatering på Luna som fyllde 10 veckor igår:

   

 

     

     


Denna sommaren har ett par rejäla projekt inplanerade, och dessa kommer dra igång så snart pappas semester börjar. Tills dess har vi roat oss med några småprojekt under helgerna eller närhelst Lisa och/eller jag är ledig/a och kan hantlanga.

Rosen från mormor och morfars trädgård har fått en spaljé att klättra och växa i...

 

Vi har börjat isolera snickarboden... 

 

...och mitt egna lilla projekt, mitt lilla imperium, som såg ut så här  i våras har nu börjat förse oss med diverse grönsaker och mycket mer är på god väg. Ser fram emot att i vinter kunna tina upp grönsaker som växt ur vår egna jord!

 

Idag levererades pappas semesterunderhållning... ;) 

 


Man är sin egen lyckas smed!

 


/Alexandra

ANNONS
Av Alexandra Lindström - 21 juni 2015 14:02

DET GÅR INTE ATT BESKRIVA I ORD HUR UNDERBART DET ÄR ATT FÅ  VARA HEMMA SOMMARTID! Även om det ibland känns som att man går och väntar på att säsongen ska dra igång. Man har liksom vant sig under åren som gått att man ska iväg. Men inte längre! :D 


Veterinärbesiktningen av Luna och syskon gick bra, alla UA och med goda omdömmen. 

   

Vår tanke var att Luna skulle få vara kvar hos sin mamma tills Luna var 10 veckor, men det föll sig som så att hon flyttade hem hit redan i torsdags. Alltså lite dryga 8 veckor gammal, och sist ut av syskonen ändå då resterande flyttat på dagen de blev 8v. Mio var lite skeptisk till en början, men de föll snart till ro i varandras sällskap båda två... :)

 

Luna fick alltså fira midsommar hemma med oss redan i år :)

   

Viddi var också midsommarfin ;)

 

Midsommartårtan, Peanut butter and chocolate cake, utan ett uns socker eller vetemjöl. Nyttigt och gott! :)

 


Innan midsommar kom Stefan (Sundis) ner och hälsade på, roligt! Lördagen tog vi vara på det fina vädret och åkte till Öland. Började med Borgholm och sedan tillbaka till Färjestaden, en dag går rasande fort när man har roligt! Vi hann iaf med att titta på Borgholms slottsruin, Sollidens slott, kolla in centrala Borgholm, äta glass, kika på bilträff (lycklig kille...) och vada i havet.

 

   

 

 

Tillbaka i Färjestaden var det middagsdax och vi festade till det med Pizza på ett ställe som inte såg mycket ut för världen men hade SÅ bra service. Jag är lite yrkesskadad så, och det är värt GULD.

 

Sedan vart det äventyrsgolf...

    

 

...oavgjort! ;) Sedan avslutades dagen med ett dopp i havet innan vi körde hemåt.

  

Utöver Öland hann vi även med en tur till Tingsryd för foderinköp och en fika på den berömda hyllan. Och en dag for vi bara runt efter behag. Spelade äventyrsgolf i Korsberga där jag vart bjuden på tröstfika... Besökte Kronobergs slottsruin, shoppade loss på rean och spelade senare ännu mer äventyrsgolf (denna gång på Evedal i stan, bästa banan av de vi hunnit med i år!) med Stefans bror och svägerska. Jag blev tvåa, någon kom sist... ;) Sen for vi hem för att äta mammas festmiddag. Det där jag skrev om att få min kära far till att göra något han inte vill? Testa att få honom att sluta innan han kommit till hans eget utsatta mål för dagen. Lika svårt, om inte svårare. Envisare gubbe får man leta efter! :P

 

Vi håller på att gräva ur den gamla vedboden för att gjuta golv där inne... Urtrist, men det kommer bli fint när det är klart!


/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 11 juni 2015 11:45

Igår var vi och hälsade på Luna... Här kommer en bildbomb:

                      


Idag väntar veterinärbesiktning för Luna och alla syskonen, Lisa och mamma ska möta upp hos uppfödaren för att följa med. Kul för Lisa att få vara med från allra första början! :) 


Snart flyttar Luna hem till oss!


/Alexandra 

Av Alexandra Lindström - 10 juni 2015 13:40

Pappa fick ett infall och kickade igång sommarens projekt med att fixa till paddocken under helgen som gick. Många tror att min snälle lille far, som inte gör en fluga förnär är en go och rar liten toffel, som det så fint kallas idag. Där har ni fel! Försök få honom att göra något som han inte vill eller av okänd orsak inte tycker... :P


Här har ni en bild på paddocken före...

 
...och efter, nästan klart.
 

Skillnaden är som natt och dag! :D

 

Utöver paddocken blev det även uppgrusat i vinterhagarna där det brukar bli som lerigast. Hästarnas favoritstig mellan foderbord och vatten, samt grindöppningar grusades bland annat. :)
   

Vi startade även ett par andra projekt med hjälp av grävmaskinen, men de får ni veta mer om när de kommit lite bättre på väg!

Min jätte, mitt hjärta, min Viddi.  

     

Utan denna personlighet i mitt liv vore dagarna väldigt mycket gråare.

 


Enligt hingsthållaren är nu Dis betäckt, så nu inväntar vi Gerplas brunst som enligt vår beräkning inte borde vara långt borta. Roligt! :)

/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 31 maj 2015 08:58

Från öst till väst, cirkus 6 timmar enkel resa. Delade upp resan i tre etapper, uppskattat av både hästar och förare. Tillfälle att kolla läget och vattna hästar och rasta oss själva. Med hästar i transporten är det de som prioriteras, matpauser görs i bil under färd. Vi lämnar aldrig hästar i transport obevakad, någon stannar alltid hos hästarna. Om inte annat så finns det så mycket konstigt folk i vår herres hage..!


Man får se lite på utflykter så här, många vattendrag.

   

Våra fina flickor skötte sig som proffs. De traskade rakt på transporten, stod som två ljus och mumsade på sitt grovfoder som de välartade individer de är. :) Även avlastningen gick fint och de stod snällt när transportskydd avlägsnades, trots ropande nya kompisar i hage intill.
Övervakningskameran i transporten är guld värd. 

 


Vi såg Darwin...

 

...och Pinocchio under vår färd.
 

Landskapet hinner variera rätt mycket också. Här en härlig allé... Synd att min jämnades med marken i höstas... Undrar hur de har skyddat sina träd från kantklippare... Mina ska nu inte bara förses med stora röda band som fladdrar i vinden utan även med långa knallgula metallstörar, så får vi väl se om de får vara i fred denna gång.

   
Både kastanj och syren i full blom.
 
Pappa och jag turades om att köra...
 
Och på hemvägen kostade han till och med på sig en powernap ;)
 

Hingsten då! ;)
 
Utgår ifrån att ni känner igen Árdís "Dis" från Degerö och Gerpla från Nyhammar, våra pärlor! :) Som förövrigt var nyduschade dagen till ära...
                 
Kolla in Dis bogfrihet, blir värsta träningslägret i gyttjan mot vad de är vana vid hemma. Det hade visst regnat en del.
   
Mamma hälsade på hingsten... :) 
 

Vi hoppas att detta resulterar i två fina föl nästa år, allt talar för det! :)


Väl hemma igen serverade Lisa en nybakad falsk kalvdans och hästarna var omskötta för kvällen.
Hem ljuva hem!

 


/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 24 maj 2015 19:25

Korvstoppning är ordet som bäst beskriver veckorna som gått, massa nya kunskaper att ta in. Härligt gäng på utbildningen, och kollektivtrafiken fram och tillbaka mellan boende och konferensanläggningen bemästrades! Tusen tack till Sofie som öppnade upp sitt hem för mig under denna period! 


Helgen var vi lediga och den spenderades med PLUGG PLUGG PLUGG, och så blev jag bortskämd på följande vis:


Incheckning på Avalon Hotel
 
Häst på terrassen!
 

En eftermiddag på Liseberg och lyxmiddag på deras restaurang Hamnkrogen med skaldjursplateau och Riesling. 
(och juridikdiskussion... Fint att ha någon med avklarad liknande utbildning att bolla med!)

   
Senare blev det en utekväll på Hard Rock Café med liveband följt av Eurovision på bigscreen.
 

Och så efter hotellfrukost blev det en eftermiddag på Universeum och middag på Spise of Asia.

 


Sedan vart det vardag igen, och vi tog oss igenom uppgifter, inlämningar, diskussioner och praktiska utmaningar...

 
Igår skrev vi prov, efter det var det taxi till centralstationen och tåg hem för att äntligen få landa i min egna säng! Hur provet gick? Idag kan jag titulera mig väktare! :D


/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 16 maj 2015 19:45Det här med att fylla 25 år, halvvägs till femtio - ett kvarts sekel - mindre än 40 år till pensionen, kanske inte var så tokigt ändå! Äntligen, äntligen har några av pusselbitarna fallit på plats. Tärningarna har lugnat ner sig och vi har så sakteliga vågat börja andas igen. ÄNTLIGEN! Men håll tummar och tår ett tag till, än har inte allt gått i lås!


25 årsdagen då då. Inleddes i Växjö, rännandes ärenden med far. Framåt eftermiddagen firades det hemma med nära och kära. Presenter fick jag inte många då jag fått de flesta i förskott... :P Men en sänggavel, ridbyxor, smycken och lite kosmetik/skönhetsprodukter etc. rikare vart jag tack vare födelsedagen i alla fall! ;)

 


5/5 är det Lisas tur att fylla år. Dagen till ära var vi och hälsade på familjens tillökning för första gången. Lisas valp. Luna, en liten bladras, flyttar hem till oss strax efter midsommar.

Luna och Lisa <3

   
Bebis <3
 

Dagen rundades av med middag och paketöppning i lugnan ro med familjen. Föga förvånande gick det mesta i rosa och passar bättre till en liten valp än vad det passar Lisa själv... ;)

 

 6/6 fyller mamma år, och i vanlig ordning står Lisa och jag för maten dagen till ära. (Nu ska ni inte tro att vi aldrig lagar mat här hemma annars, det gör vi, men på mammas födelsedag är det liksom inte att prata om att hon ska laga själv.)

 
Och så får vi möjlighet att skämma bort henne lite. Skönhetsprodukter, bok och lila arbetsbyxor vart det denna gång. :)
 


Så har vi varit och hälsat på hos mormor och morfar i lägenheten för första gången. Kändes lite märkligt att styra kosan dit och inte till Näshult. Mio var också med och markerade (lågt skall) för varje bil som drog förbi utanför fönstren. Tre gånger hann pappa få ta smällen för gula bilar under vårt besök... ;) Något ska man ju roa sig med när man sitter och fikar med hela staden som en fisk i skål. 
Fint hade de fått det i alla fall och trivs gör de, vilket ju är huvudsaken. Vanan trogen hade vi fika med oss. Denna gång en repris av det de bjöds på sist, då morfar tyckte det var så rasandes gott.

         

I senaste numret av tidningen Islandshästen var det med en artikel om Virres bok "Sitsträning i praktiken". Är ni nyfikna på boken så passa på nu, specialpris t.o.m 29/5! Ni hittar den här
Känner ni igen det demonstrerande ekipaget? ;)

 
 


Imorgon förmiddag tar jag tåget till Göteborg. Jag ska på utbildning vilken jag ser väldigt mycket fram emot. Hoppas den är början på något väldigt efterlängtat! Fingers crossed!


När jag kommer hem igen har jag förhoppningsvis ännu mer roligt att meddela! ;)

Inget mer elände, nu vänder det! 

/Alexandra

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

6 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ degerogard med Blogkeen
Följ degerogard med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se