degerogard

Alla inlägg under september 2010

Av Alexandra Lindström - 30 september 2010 20:13

Gårdagen blev till en mer eller mindre heldag i stallet. Vid lunchtid tog jag och Logi en liten tur, mest för att mysa men slängde in lite tankenötter också. Han är så gudomlig denna häst, går helt på vikthjälper. Inget ”sparka, slita, dra” här inte, känslan går inte att förklara. Den är bara helt otrolig. Han är helt otrolig.


Senare kom Vet. Lina och vaccinerade alla hästarna utom Viddi som får vänta lite till då han inte är gammal nog ännu. Vet. Lina är vi tacksamma för, hon är så inkännande, effektiv och oerhört kompetent. En mycket omtyckt veterinär.


Mamma och jag spenderade sedan en ganska så bra stund till att städa i sadelkammaren och diskutera en det ena, en det andra.


När så pappa kommit hem begav vi oss till Norrhult och gammeldanskursen. Trevligt, men blir lite för intensivt med två timmar i ett sträck… ;P


Idag blev det en runda in till staden för att gå till blodgivarcentralen, för att sedan hälsa på hos gamla praktikplatsen ALMI och sist plocka upp Ebba när hon slutat för att åka hem till stallet.


Idag började vi introducera Ebba i unghästarnas utbildning, med fokus på Dís och DJ. Både de och Ebba var riktigt duktiga, konstigt vore väl annat. Bilderna får tala för sig själva.

Ebba och DJ. "-Back"  

Ebba & DJ <3  


/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 28 september 2010 08:47

En betydligt mer effektiv helg är nu avklarad. Halmen har kommit hem och är på plats, det är en duktig pappa jag har. TACK PAPPA för att du alltid ställer upp! Visserligen får han köra maskiner, men det finns nog roligare saker att göra med dem än att köra omkring på våra halmbalar ;)


  

”Lille far, lille far. Lille söte faren. En sån’ karl, en sån’ karl. Det är tur vi ha-ar en!”


Diket efter fiberkabeln har blivit påfyllt med matjord så att hagen är helt ”fit for fight” igen, gräset har blivit klippt (mestadels) och ridlektion med Trion har avklarats. Det fick lektionen att låta som en börda, men det är en av helgens roligaste events.


Avskrittning på ovalen.


Idag lyser solen! Ett mirakel… All blåst har förvandlat mitt sovrum till ett KYLSKÅP! Dubbla täcken som gäller. Dags att lufta elementet kanske..? Efter lunchblir det en resa till Vetlanda för att umgås med delar av släkten. Det ser vi fram emot!

Ha en bra dag!


/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 23 september 2010 13:11

Helgen kom, och med den det dåliga vädret. Regnet kvaddade helgens planer, men jag var inte sen till att planera om. Från arbetshelg till plojhelg, inget dåligt byte ;)

Lördagen inleddes med ridlektion för Trion i ösregn, men det tränades tappert ändå.

Kajsa och Logi

     

 Ebba och Fjarki


De är så duktiga! Men det vet ni redan. Snart är det 1 års jubileum för Ebba och Jenny, och halvårs för Kajsa…


Efter lektionen, en värmande kopp te och lunch åkte Olof och jag och plockade upp två av mina kusiner, Michelle och Melina. Resten av dagen kantades av spel, stoj och bus.
Söndagen var det upp och hoppa tidigt för att sedan styra skutan mot Leos Lekland. Denna utflykt var Michelles födelsedagspresent, plus att hon hittade en bok när vi kollade in Grand Samarkand. Roligt att umgås med de älskvärda små liven, som inte är så små längre… :)


Kramkalas med Leo


Michelle, Olof och Melina i bollhavet


Igår var det gammeldans igen, vi var där och provade på förrförra veckan. Betydligt roligare än det låter, och de säger att jag har talang ;)


Ikväll bär det av på något slags sminkparty hemma hos Trion, ska bli roligt att se om det är något intressant och att få se hur de bor :)


/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 16 september 2010 13:56

Nu tycks sommaren verkligen vara över för denna gång. Usch så trist, hösten är inte någon favorit här inte. Regn och vind, hu! Igår var det nästan så man funderade på om huset skulle ta en flygtur…


För ovanlighetens skull kommer vi faktiskt hinna med hela sommarens planering! De ni! ;)
Hur lyckas vi med detta? Jo, se… Vi planerade i underkant ;) Fusk kanske men det fungerar utmärkt.


Huset blir förhoppningsvis färdigmålat i helgen, gick mycket lättare än vi räknat med då Olof lånat oss byggställning och hjälpt oss måla. Sista lampstolpen är installerad runt ovalen och belysningen i foderbordet är ”up and running”.

  

Här är ett bildbevis på arbetsmyrorna, två av fyra i alla fall.


Hektisk helg framöver!


/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 5 september 2010 09:01

Long time, no see.


Har börjat på en ny praktikplats, pendlar 10 mil om dagen, känns sådär. Är det bara jag som tycker att om det finns tillräckligt mycket att göra för att behöva ta in en praktikant så kanske de har tillräckligt mycket att göra för att ta in ytterligare en anställd?

Visst, visst man lär sig massor(eller det heter så i alla fall) men man tjänar inte ett öre mer än om man går hemma, det till och med kostar en pengar då de inte ersätter hela resekostnaden. Det borde finnas något som hette praktiklön.


Nu till det positiva ;)


Igår var My Zetterholm här och chippade Viddi, vi var även förbi Eke Skattegård och chippade deras två föl som förövrigt var jättefina. Sen att de inte slog Viddi, men man är väl hemmablind... ;)

Vår kära medryttare Ebba passade på att ta en lektion för My också, vad stolta vi blev. Kunde inte göra annat än att sitta och le, som vanligt. My's lektion gav mersak, vi hör av oss My. :) Bilderna får tala för sig själva:

Publiken satt bänkad, gjorde inte Ebba det minsta nervös.... :P

Inte riktigt den önskade formen, men en väldigt harmonisk bild (finns bilder i lägre form också men fastnade för denna.)

"Lycka"        


Sedan blev det Jennys och Kajsas tur att rida, och Ebba testade på att vara instruktör. Hon gjorde ett jättebra jobb. Kajsa gjorde framsteg när hon väl lyckades koncentrera sig, det är inte lätt att få hästen att vilja lyssna när man sitter och tänker på annat, så igår gick det riktigt bra. Dagens största framsteg för de båda var att Kajsa klarade hela hinderbanan och Jenny gjorde en volt tillbaka bara med hjälp av sätet (vilket instruktör Ebba inte var sen att stolt meddela).

Instruktör Ebba försökte lära Jenny vad hon lärt sig under dagen.

Avskrittning runt ovalen.     


/Alexandra

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

6 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards