degerogard

Alla inlägg den 14 februari 2011

Av Alexandra Lindström - 14 februari 2011 08:38

VILKET VACKERT VÄDER VI HAR! Är alldeles chockad över att det bara fortsätter.


Igår jobbade mamma DJ i rundkorallen med mig på för första gången. Vi förenade hjälperna vid löslongeringen och hjälperna från ryttaren. Det är helt underbart att uppleva hur enkelt hästarna tar till sig det vi vill när dom förstår vad vi ber om.

DJ förstår Carmen i löslongeringen, och på så sätt förstod han mina hjälper. Carmen blir som en tolk, översätter mina hjälper till ett "språk" som han redan talar. Med hjälp av detta både ryggade vi, gjorde bakdelsvändning och halt samt igångsättning. Inte ett endaste litet bakslag har vi haft ännu, och det innefattar minsta lilla bocksprång.

Så som ni säkert förstår håller vi på att starta honom efter vintervilan, vi satt ju in honom för sisådär ett år sen. Måste säga att jag är bra kär i den hästen.. Funderar på att ta tillbaks annonsen på honom. 


Kajsa har fått börja jobba med "den levande handen" för att samla hästen och få den att trampa väl inunder sig och jobba med sin ryggmuskelatur, därför är vi väldigt noga med att hon inte sitter med för hög hand. Då tappar man ryggen på hästen. Hon jobbar mot tölt med rätt form med andra ord. Vi kan inte nog belysa alla problem och skador på rygg och framparti som uppstår om man rider islandshästen i fel form, "lyfter" framdelen med hjälp av hård och hög hand för att få fram falska höga lyft med tappad rygg och full belastning på framdelen. Klurigt att på ett pedagogiskt sätt förklara detta i skrift, men skulle ni ha frågor i ämnet får ni gärna skriva en kommentar. Detta gäller även om ni inte håller med...

Den grova underhalsen avslöjar snabbt en häst som utsatts för fuskande ryttare.


Efter lektionen fick vi lyssna till hur duktig Kajsa blivit på tvärflöjt och Ebba på gitarr. Roligt!


Bilder kommer senare, har inte usb-sladden till mobilen med mig...


Önskar er en härlig alla hjärtans dag.


/Alexandra

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

6 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards