degerogard

Alla inlägg den 11 januari 2009

Av Alexandra Lindström - 11 januari 2009 17:04

Idag är det fullt ös nere i stallet, byggandet av den första av tre nya boxar har satt igång. Just nu dånar det ganska mycket, Jörgen leker med hiltin. Det gamla foderbordet ska bort så att vi kan använda ytan på bästa sätt. :) Detta lär ta ett tag att få bort, det är ett stabilt gammalt gjutarbete som ska förintas... Idag går det lite fortare, Pontus, min pojkvän, är här och hjälper till med att köra ut bitarna allt eftersom Jörgen demolerar det gammla foderbordet. Lite små saker har oxå blivit gjort sista veckan. En ny dörr mot gödeslplattan har byggts och kommit på plats, inte en dag för tidigt...

Pappa och pontus in action
Pappa och Pontus in action.

Box på G och den nya dörren.

I somras hände oxå ett par roliga grejer. Vår efterlängtade "ovalbana/motionsslinga" påbörjades, nu saknas bara ett sista lager grus, den ser vi fram emot att ta i bruk till sommaren. :) Takbyte på stallet påbörjades oxå, plåt hanns bara läggas på en fjärdedel men resten kommer till våren. Detta fick vi hjälp med av vår egen käre hustomte, morfar ställer alltid upp vid både små och stora projekt. Han har varit till stor hjälp bl.a vid ligghall, foderbord, paddock, rundkorall etc etc.


"ovalbanan/motionsslingan"

Boxen som byggs nu ska Dís stå i sen, och i den ska hennes föl komma till världen runt mitten av april. Det ska blir riktigt spännande, blir det en Pontiac eller en Perla? Extra spännande är det för att detta blir det första "barnbarnet" som föds här på gården. Dessutom är detta Dís första föl och det gör ju oxå det hela ännu mer spännande. :)
Vi ser fram emot vår och värme.

/Alexandra

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

6 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards