degerogard

Alla inlägg den 18 september 2009

Av Alexandra Lindström - 18 september 2009 12:36

Igår var vår hovslagare här, som vanligt kom han inte i tid. Igår var han 1 timme sen, men vi är glada att han kom överhuvudtaget. Många undrar varför och hur vi står ut med detta. Vår enda förklaring är att det inte finns någon bättre hovslagare. Vi är alltid nöjda med hans jobb och han vet att hantera hästarna på ett lämpigt sätt.

Pontíac testade sina gränser och försökte klättra över vår hovslagare, springa igenom väggen, hoppa över boxkanten... men efter knappt 10 minuter gav Pontíac upp och hovslagaren kunde verka alla fyra hovarna utan problem.

Jag hade en tid att passa och eftersom vi misstänkte att hovslagaren skulle vara sen så hade vi bett Anna att vara mamma behjälplig när jag åkt.

Tusen tack för att du tog dig tid, och många tack för de supergoda bullarna Anna!! :)




Det här med hovslagare kan vara en klurig historia...

2003 köpte Ylva vår uppfödning Sleipner(u: Donna från Börsebo e: Snerri frá Kirkjubae) av oss.

Något år senare fick Sleipner ett akut fånganfall pga ett misstag av ägaren till inhysningsstallet, en överdos av avmaskningsmedel. Han behandlades i Helsingborg, och det såg väldigt mörkt ut till en början... Han fick fång och hovbensrotation på alla fyra. Men tillslut reste han sig upp. Tack vare Ylvas noggranna skötsel så har han varit helt symptomfri i 4-5 år.

För drygt 1 år sedan flyttade Ylva och Sleipner uppåt landet, och tvingades därmed byta hovslagare. På ett diffust sätt har Sleipner sedan blivit ovillig till arbete och oren i gången, tills han blev i stort sett blockhalt i juni iår efter hovslagarens sista besök. Sleipner blev grundligt genomgången och behandlad och nu är det konstaterat att felaktig verkning är det som orsakat alltihop, idag har han belastningsfång på båda framhovarna.

Därför kontaktade Ylva hovslagarföreningen för att få information om hur hon nu skulle gå till väga. Hon hade kvitton och hennes hovslagare är ansluten till föreningen. Hon fick ett svävande svar om att hon kanske skulle börja med en veterinärbesiktning..................

Ylva var inte riktigt nöjd med deras vaga hjälp, så på egen hand letade hon upp en annan hovslagare i området, och redan efter första verkningen var Sleipner en helt annan häst! Även de andra hästarna mådde betydligt bättre efter den nya hovslagarens besök.

Det var pga att Sleipner var så dålig som mamma åkte upp och hälsade på dem för ett litet tag sen, och redan då var mamma övertygad om att det var felaktig verkning som gjorde att Ylvas hästar mådde dåligt och gick som krattor...

Se bild på Seipner från det besöket i vår pixbox.



Jag har hängt upp mig på denna historia, och har därför försökt kontakta hovslagarföreningen, och väntar just nu på at bli uppringd. Återkommer så fort som möjligt om vad jag får för förklaring och för tips...


Är hovslagarförsäkringen bara ett luftslott??



/Alexandra

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

6 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards