degerogard

Alla inlägg under april 2010

Av Alexandra Lindström - 28 april 2010 20:48


I lördags fyllde jag 20år. Pytteliten ålderskris :P
Dagen inleddes med familjen som "väckte" mig med sång. Sedan rullade dagen igång som de flesta andra lördagar; stallgöra, frukost och sedan medryttarna.


I lördags hade vi en liten tävling skulle man kunna säga. Vi hade gjort en trec-bana som medryttarna fick gå och sedan red de banan en och en med de andra som publik och mamma och jag bedömde deras insatser.

Det gick jättebra för alla tre, och det uppskattades efter att nervositeten lagt sig :)


Här har vi Jenny på Logi påväg ur labyrinten...

..och här kommer Ebba på Harras över cavalettin.

Dagen avslutades med tårt-fika tillsammans med nära och kära.

  

Söndag morgon åkte vi till kusinerna för att träffa minstingen för första gången.

  

Här är min guddotter Melina med hennes lillasyster, minstingen, Milla.


/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 23 april 2010 07:28


Igår blev det en runda till Tingsryd som ni vet. Vi (eller mest jag) kunde inte motstå frästelsen av en fish & chips i gatuköket som start, försvaret blir att jag hade jobbat in lunchen.. Sedan blev det som vanligt lite mer än beräknat inhandlat, men man lever ju bara en gång ;)

Som en extra liten överraskning så sprang vi på Sebbes (vår gamle shettis) nya matte, och den tjej som han nu är på foder hos. Trevligt med en liten pratstund bland foderpåsarna :)

Sebbe är nog världens bästa shettis, så lugn och trygg fast med en väldig energi när den efterfrågas. En häst vi är glada över att ha haft och som vi är glada över att andra barn nu får tillgång till.


Innan resan till Tingsryd var mamma hos naprapaten för att se om han ännu en gång kunde få loss låsningarna hennes i rygg och nacke. Mindre lyckat resultat dock, och idag är hon sämre än hon var igår...


Väl hemma red jag Logi en stund, och sedan bar vi in allt foder och resten av nyförvärven i sadelkammaren. Pappa Jörgen hängde upp den nya stången till vojlockar och schabrak, blev jättebra :)


/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 21 april 2010 21:15

Det blev en runda på Logi igår. Tråkigt att vägen är uppgrävd i mitten för fiberns skull, men kommer vara så värt det när det är klart och installerat! Kan ärligt säga att igår var första gången som jag ridit Logi i ökad tölt och lyckats behålla takten. Stolt! Vilka framsteg han har gjort Lolle-gubben.


Imorse blev man ju inte så lite deprimerad när man drog upp persiennen och möttes av hagar täckta med snö... Det ska inte vara snö i april!

När jag kom hem i eftermiddags hade det i alla fall töat bort mer eller mindre och det var uppehåll, så jag bestämde mig för att rida Harras. När jag så är påväg att ta in honom så börjar det snöa igen, och inte så lite heller. Stora täta flingor fyllde hela luften. Men den fick inte stoppa oss :)


Jag hoppas på strålande väder resten utav veckan, vill inte ha snö på min födelsedag på lördag.. Hoppas även på ett tidigt betessläpp, och då vill vi inte ha marken blöt och mjuk!


Imorgon blir det en sväng till Börjes i Tingsryd efter praktiken. Foder, stängselmaterial och blommor står på inköpslistan :)


/Alexandra


Ps. om någon känner sig sysslolös och vill vara lite nyttig så finns det en blivande vinterhage som önskar få allt ris, som ligger utspritt på den efter avverkning, samlat till en hög ;)

Av Alexandra Lindström - 20 april 2010 18:34

Igår såg jag för första gången helt 100 procentigt att fölungen sparkade i Stellas mage. Det gick en ilning genom hela min kropp, ville se igen! Stod och stirrade på hennes mage några minuter men inget mer hände..


Efter en ridtur på Harras i förrgår bestämde jag mig för att ta en läsk ur kylen i sadelkammaren. Söt som han är, lyckades Harras tigga till sig att få smaka (hällde lite i handen som han fick slicka i sig) och sen fick jag inte ha flaskan ifred! Men han fick inte mer än några matskedar, socker är ju inte bra för hästarna heller. Funderar över vad det var med Grape Tonic som han tyckte var så gott dock...


Idag har jag en sådan där dag när jag av någon anledning, vet inte vilken, saknar min gamle Blesi lite extra jättemycket.

Många av er har säkert redan hört historien, och om inte annat så finns den i korta drag i min presentation på hemsidan.

Bilden ovan är den sista ridbilden på mig och Blesi, jag 17 år och Blesi 33 år.


Nu ska mamma och jag ut och göra klart stallet för kvällen, så att det bara är att natta hästarna sen. I morse fick jag släppa ut hästarna, fodra dem och påbörja stallgörat själv då mamma inte kom ur sängen pga sin ryggvärk. Så det jag inte hann göra färdigt, innan jag skulle till bussen för att åka till praktiken, får göras nu. 


Jag funderar även på att skritta en liten runda i skogen med Logi...


/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 18 april 2010 19:35


Har ni sett, vår arabkorsning töltar! :D

  

  

Mamma ville också en stund.

Det är inte utan att man avundas hennes erfarenhet.. Bara se hur fint han går i sin trav.

  

Nu ser man tydligt Harras färg, svart konstantskimmel. Svart huvud, svarta ben och en blekt kropp. Så här års är han som allra snyggast, tycker jag.
I filmen "En riddares historia" (som förövrigt är riktigt bra) rider Heath Ledger en brun konstantskimmel. En fröjd för ögat ... ;)


Stella ser ut som en riktig tunna på tenstickor nu, hennes mage gungar som ett slagskepp när hon möter en i hagen. Ser så charmigt ut, men det kliar i fingrarna... Vad är det för en liten skapelse vi får i år?


/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 17 april 2010 10:07

Igår morse vaknade jag utav att mamma ropade på mig. Halvsovande snubblade jag mig in till föräldrarnas sovrum där jag får order om att ringa mormor & morfar och skicka upp dem till moster vars vatten börjat sippra. Bråttom bråttom!

Jag ringde till min nuvarande praktikplats och förklarade situationen och efter en stressig runda i stallet var mamma och jag snart påväg till  kusinerna för att lösa av mormor som var barnvakt...


11.58 föddes "Lilla M" 51cm, 3995gr. Minstingen av 6 syskon. 5:e flickan.


  


En liten kopia av sin far.


/Alexandra

Av Alexandra Lindström - 8 april 2010 17:42

Idag kom kusin Michelle hit för att vara här över helgen, de har påsklov denna veckan. Min guddotter/kusin Melina testade på att rida Harras när Michelle ledde, innan resten av familjen åkte hem igen.


  

Morfar fyllde 73 år igår, och även han red en sväng på Harras.

Grattis morfar   


Igår testade mamma Dís tölt. Lite samling ett par "smack" och Dís bara flöt in i kort tölt... "tucke, tucke, tucke, tucke..." 


Ikväll blir det årsmöte med MHV hos Pia. :) 


/Alexandra 

Av Alexandra Lindström - 6 april 2010 19:42

Den senaste tiden har jag funderat väldigt mycket på om jag ska eller inte ska fortsätta med hästarna, jag står ju i något av ett vägskäl med att skaffa eget boende och jobb etc.. Sen funderade jag på vad inom hästvärlden som jag isåfall skulle vilja rikta in mig på... Finns ju lite och välja på så att säga... :P

Sen tänker jag på avkommorna ute i hagen och alla härliga komplimanger vi fått för dem genom åren. (Än kan väl dock inte jag ta åt mig någon direkt ära för avkommorna våra, men i år så ;) )

Som nu när hovslagaren var här häromdagen exempelvis, så nämde mamma att vi fått ett bud på Árdís från Degerö. Hovis tittade på mamma med sträng blick, så sa han "Men henne kan du väl inte sälja! Åringen (Pontíac) är ju en av de snyggaste du fått!" Och uppföra sig kan han också, han stod själv i gången för första gången under verkning och rörde inte en fena mer än vad önskat var.


Avel måste nog ändå vara den mest spännande inriktningen.. Eller?


  

Mamma och Árdís.

Utan tvekan visade de upp igångsättning, halt, ryggning & framdelsvänding, barbacka.

Filmade en snutt, ska se om jag kan klura ut hur/om jag kan ladda upp den här..


/Alexandra

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

6 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards