degerogard

Alla inlägg den 23 september 2011

Av Alexandra Lindström - 23 september 2011 07:55

Jaha, då var jag hemma i småland igen, får se lite hur länge jag är nere denna gång men troligen blir det ett slag.

Så vad har hänt i östergötland då mån tro... Stellan och jag hämtade hem den röda bilen (se bilder i annonsen, länk i slutet av inlägget) efter invändig recond. På väg dit stannade vi och tankade vid gården där Stellan har huvudsakliga antalet av djuren stående, och jag passade på att fota nya bilen lite, här invändigt:

Blev en bild på ladugården också, tycker den är så fin! 

Sen vart det en shoppingtur med barna till norrköping för att handla lite nya kläder. Eller ja, lite är väl i underkant... De skulle ha med sig varsin ny garderob hem mer eller mindre... Efter första paret jeans och en vald t-shirt tappade båda intresset för kläder så smått, men en timme senare var vi färdiga med uppgiften och belönade oss med varsin milkshake på McDonalds. ;)

Barnen tyckte att de där platta rulltrapporna var vansinnigt spännande, här är Emil på upptäcksfärd: 

  

De fina planscherna som vi köpte åt barna i England har fått ramar också, fast de har inte kommit upp på väggen ännu... ;)

Nu när Anton börjat 1:a klass så börjar också läxorna rulla in. Än så länge går det bra och läxorna är helt okej, men han vet inte vad som väntar stackaren. Emil å andra sidan vill göra i sin "läx"-bok i tid och otid... Men han är i alla fall glatt sysselsatt när Anton har läxa. Så här såg läxläsningen ut häromdagen:  

Jag missuppfattade lärarens uppmaningar i läxhäftet, så stackars Anton fick göra hela kapitel 5 (fyra sidor..) på en kväll, medans resten av klassen gjorde det på skoltid resten av veckan... Men han misstyckte inte och tycker fortfarande om matteboken ;) 


En barnfri kväll var Stellan och jag inne i Söderköping och tittade på bio, Bridesmaids. Den var bra, men lite som avslagen läsk om man så säger... Härligt var det iallafall att det bara var vi två och tre andra par i hela biosalongen! ;)


Hem åkte jag igår morse, då mamma skulle få ut veterinären. Tidigast kl 11 hade jag blivit tillsagd att veterinären skulle dyka upp, så för att hinna hit tills dess körde jag från östergötland vid 08.00 Fick dock stanna och tanka, så anlände inte på Degerö förrens lite över 11 vilket borde varit lugnt tyckte jag. Men så fel man kan ha, ty veterinären hade redan varit här och åkt igen! Då vart jag ärligt talat lite sur, för då kunde jag ju åkt hem på eftermiddagen istället och hunnit med en visning till på torpet som vi ska hyra ut där uppe... Men men bara att le och se glad ut, inte så mycket att göra åt saken. Hästarna har fått sina årliga vacc.sprutor, det är ju ändå det viktigaste i slutändan. :P Härligt att få höra all beröm hästarna fått av veterinären, och det är då inte fy skam att ha klarat av vacc av sju hästar och fått in allt i passen på under 1 timme. Uppfört sig exemplariskt ska de ha gjort hela högen. "välhanterade och trevliga" var vet's utlåtande. Och hon vart visst lite kär i DJ också... Sicken tur att hon förälskade sig i en av de hästar som kan vara till salu när rätt köpare dyker upp... ;)


Någon som är sugen på att flytta till världens mysigast torp i östergötland? :

http://www.blocket.se/ostergotland/Charmigt_torp_for_aret_runt_boende_36106409.htm?ca=14&w=1

Eller köpa en bil utan dragkrok? :

http://www.blocket.se/ostergotland/Volkswagen_Golf_Variant_1_6_36106359.htm?ca=14&w=1


Idag kommer Linda till stallet, ska vaka över henne där. Blir Logi som hon får rida idag. På söndag blir det en runda till Tingsryd för att titta på tävlingarna med Trion och heja på Zetterholmarna som ska tävla :) Hoppas på att inget inträffar, utan att vi får se dem där! :)


Allt är bra med Lisa, förutom att hon är lite ledsen över att Luke nu har flyttat till Belgien för ett typ utav träningsläger... Lägg inte allt för stor vikt i "träningsläger" jag vet inte riktigt vad jag pratar om när det kommer till sporten cykling, men han har flyttat (tillfälligt) till Belgien för cyklingens skull iallafall. Lisas skola har börjat dra igång så smått... Kanske kunde haka på det där med "gäst bloggare" så får ni höra direkt från henne någon dag framöver.


/Alexandra

Presentation

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Fråga mig

6 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards